Academie voor Bureauwetenschappen vzw
Vereniging voor leerkrachten tekstverwerking, burotica en informatica

De Floppykrant

Vanaf 2015 wordt De Floppykrant geïntegreerd in e-Vaardige Vingers. Het oefenmateriaal is toegankelijk voor alle leden.

De floppykrant, een initiatief van wijlen erevoorzitter Jos Jossart, zag eind 1992 het levenslicht. Leden die naast hun gewone abonnement ook op de floppykrant intekenen, ontvangen driemaandelijks, samen met het tijdschrift Vaardige Vingers extra oefenmateriaal (tekstverwerking, elektronisch rekenblad...) dat ze vrij kunnen kopiëren, aanpassen en gebruiken in hun lessen.

Je koos toen uit twee formules:

  • de floppykrant zelf downloaden op onze website (€ 28, inclusief lidmaatschap van de vereniging en het tijdschrift Vaardige Vingers);
  • de floppykrant op cd-rom thuisgestuurd krijgen (€ 34, inclusief lidmaatschap van de vereniging en het tijdschrift Vaardige Vingers).

Tot en met 2001 werd een GWBASIC-programma van wijlen erevoorzitter Jos Jossart gebruikt om de floppykrant te presenteren. Vanaf 2002 is de floppykrant webbased. Een webbrowser volstaat om ze te raadplegen.

Hoewel de tijd van de floppy's of diskettes al lang voorbij is, behouden we de naam Floppykrant tot eind 2014. Vanaf 2015 wordt de Floppykrant in e-Vaardige Vingers opgenomen.

 

©Academie voor Bureauwetenschappen vzw - www.abw.be - info@abw.be