Academie voor Bureauwetenschappen vzw
Vereniging voor leerkrachten tekstverwerking, burotica en informatica

Reünie INTERSTENO-congres Parijs in Izegem

Op zondag 3 oktober 2011 was het dan uiteindelijk zover. Alle Vlamingen en Walen + Nel Tjong A Tjoe uit Nederland, die er tijdens het Congres van Intersteno in Parijs bijwaren kwamen samen voor een reunie.

Na een uitgebreid dessertbuffet, stelde Geert Bonte zijn boek "Parijs 2011" voor, dat hij speciaal voor zijn dochter Annelies schreef omdat zij vol trots in 2011 haar eerste typediploma in de wacht sleepte.

Het boek gaat over de belevenissen van een groepje Belgische deelnemers aan het Intersteno-congres 2011 in de Franse hoofdstad. Sommigen van hen doen mee aan de wereldkampioenschappen tekstproductie en tekstverwerking, anderen gaan mee als begeleider of maken deel uit van de organisatie, nog anderen nemen deel aan een casting voor de film "Populaire".

Maar behalve de ernst van de wedstrijden en het congres is er uiteraard ook gelegenheid tot ontspanning en tijd om elkaar en Parijs en omstreken beter te leren kennen.

Geert Bonte neemt in dit boek na meer dan twintig jaar terug de draad op als verslaggever van Intersteno-congressen. Zijn eerdere verhalen werden onlangs heruitgegeven in de bundel Verzamelde typeverslagen 1981-1989.

Daarna kregen de genodigden een flitsende, spetterende en muzikale fotomontage te zien over het Wereldkampioenschap te Parijs 2011. In de montage verwerkte Geert ongeveer 800 foto's. Het volgende Intersteno-Congres gaat door in Gent 2013.

Miche Van Lantschoot

 

©Academie voor Bureauwetenschappen vzw - www.abw.be - info@abw.be